Våre danseklasser

Utforsk våre varierte og inspirerende klasser.

Uansett nivå eller dansestil, så har vi noe for alle!

Klassisk ballett

 Klassisk ballett har en teknikk som er svært systematisert. De to mest kjente er det russiske systemet «Vaganova» og den engelske «RAD (Royal Acadamy of Dancing)». Teknikken og trinnene er det samme, men har litt ulike benevninger. Ballettens bevegelsesmønster preges av oppdrift og linjeføring, og det estetiske idealet i ballett handler ofte om skjønnhet, eleganse og harmoni. Å trene klassisk ballett bidrar til å øke styrke og fleksibilitet for dansere, og vi anbefaler denne klassen som et supplement til dansetreningen.

Barneklasser

I barneklassene har vi fokus på å lære barna rytme og bevegelse til musikk. Vi gir dem en liten innføring i noen av de ulike stilene og de ulike teknikkene. For barna skal det være gøy å danse, men de skal også oppleve mestring og det å få utfolde seg igjennom dansen. Vi ønsker å skape et godt grunnlag for videre utvikling og vekke en interesse for det estetiske faget.

 

HipHop

Det som kjennetegner hip hop-dans er «freestyling», improviserte bevegelser til hip hop-musikk som ofte førte til «battles». Hip hop er en fellesbetegnelse på flere ulike urbane stiler som f.eks. breakdance, popping og locking. I dag er hip hop-dansen spredt i mange ulike retninger, men det kjennetegnes fortsatt ved at den er å tråd med dagens hip hop-musikk, og nye, populære improviserte bevegelser kan legges til i reportoaret.

Girlstyle / High Heels

Girlystyle er en blanding av mange ulike stiler, og det varierer fra koreograf til koreograf. Noen har mer hip hop-inspirert og andre har jazz-inspirert. Det som kjennetegner Girlystyle er det feminine uttrykket via bevegelsene. De kan være både myke og kraftige, men også sensuelle og røffe. Med denne stilen ønsker man å fremme femininitet og «girl-power», og vi ønsker at jenter skal føle en form for empowerment. Som et tilskudd til det visuelle uttrykket danses det også med høye heler.

Jazzdans

Jazzdans er en scenisk dansestil som er en sammensmelting av teknikken fra klassisk ballett og de urbane og rytmiske bevegelsene fra den afrikanske stilen. Bevegelsene stammer fra ritualer i den afrikanske stammekulturen, hvor dans og bevegelse var svært sentralt.  Jazzdansen har også utviklet seg i mange ulike retninger igjennom tiden, og i dag kan jazzdansen og dens teknikk flettes sammen med mange andre ulike dansestiler. Jazzdans er en danseteknisk stilart med elementer som dynamikk, isolasjoner, stretching og raske temposkift.

Latindans

Latinsk jazz er latin-inspirerte dansetrinn med jazzteknikk i bunn. En blir presentert for latindansene som cha-cha, salsa, samba og rhumba og lærer de ulike teknikkene innenfor de latinske stilene. Koreografiene danses til latinmusikk og det brukes spesielle sko med heler. Disse klassene er solo-baserte, dvs. at det danses ikke som pardans, slik det normalt gjøres i latindanser.

Contemporary

Denne dansestilen oppsto under postmodernismen. Den baserer seg på den klassiske balletteknikken, men med den postmodernistiske tekningen om å bryte tyngdekraft, ha rotasjoner i overkropp, brytning med tempo, ulike retninger og gulvarbeid. Med disse elementene skaper denne dansestilen et helt annet uttrykk enn stiler som klassisk ballett og jazzdans. Det anbefales å danse klassisk ballett som et supplement for denne klassen, for å styrke de tekniske ferdighetene.

Afro Beats

Afrobeat kommer fra den vestlige delen av Afrika. Dansestilen er i å tråd med musikksjangeren «Afrobeat» som er modernisert afrikansk musikk, og oppsto på 70-tallet. Selve dansestilen kom ikke før på 2000-tallet og dansen regnes som en «streetdance» med røtter i den etniske afrikanske dansen. Bevegelsene i afrobeat er energiske, raske og rytmiske, men med myke hoftebevegelser. Denne stilen har et energisk uttrykk med herlige afrikanske rytmer som får en i godt humør.